Veelgestelde vragen

Wordt de training altijd op dezelfde locatie gegeven?

De training wordt op verschillende locaties, data en tijden aangeboden. Kijk even in het overzicht agenda, wat het beste in je agenda past. Wil je graag een training in company, of op een eigen locatie, geen probleem stuur voor deze aanvraag even een mail.

Worden de kosten voor een EHBO / Reanimatie cursus vergoed door mijn zorgverzekeraar?

Dit hangt af van je zorgverzekeraar en je polis. Op de site van zorgwijzer.nl staat een informatief overzicht van de vergoedingen per zorgverzekeraar. Uiteraard kun je ook even contact opnemen met je zorgverzekeraar.

Krijg ik na mijn training direct een factuur?

De facturen worden na de training opgemaakt en per email verzonden.

Hoe declareer ik de cursus bij de zorgverzekeraar?

Je dient je factuur samen met je certificaat in bij de zorgverzekeraar, wanneer je in aanmerking komt voor de vergoeding. Indien de zorgverzekeraar nadere specificatie op de factuur vermeldt wilt hebben (bijvoorbeeld relatienummer), ontvang ik graag een email.

Is er een minimum leeftijd om de cursus te volgen?

De minimum leeftijd voor de cursus is 12 jaar. Om burgerhulpverlener te mogen zijn, wordt een minimum leeftijd van 18 jaar gehanteerd.

Hoelang zijn de certificaten geldig?

De geldigheidsduur van het certificaat is 2 jaar. Het advies is om jaarlijks de herhalingstraining te volgen om de praktijkvaardigheden up to date te houden. Om burgerhulpverlener te blijven moet je jaarlijks de herhaling reanimatie / AED cursus volgen.

Ben ik na het behalen van het certificaat verplicht om EHBO of reanimatie toe te passen?

Nee met het behalen van het certificaat beschik je over de vaardigheden. Je bent nooit verplicht. Je kan mensen wel goed helpen. Zeker met de reanimatie wanneer er gestart wordt en een AED wordt aangesloten binnen 6 minuten, hebben mensen een overlevingskans van 50%! Jij kunt deze redder zijn!

Wat moet ik meenemen?

Een goed humeur .